Chiropractie

Chiropractoren onderzoeken de functie van het zenuwstelstel. Ze zijn gespecialiseerd in het opsporen en corrigeren van scheefstanden in de wervelkolom. Wanneer de zenuwen onder druk staan veroorzaakt dit pijn en ongemakken in zowel de organen als de ledematen.

Het doel van Chiropractie is de druk op het zenuwstelsel weg te nemen. Het wegnemen van druk op de zenuwen geeft het lichaam de kans en de ruimte om weer goed te functioneren en te genezen.

Chiropractie behandelt dus niet alleen nek-, rug- en hoofdpijn klachten, maar ook andere lichamelijke klachten.

Klachten

De meest voorkomende klachten zijn rug, schouders en nek. Maar ook hoofdpijn, migraine, tintelingen en gevoelloosheid in de armen en benen komen veel voor. Ook mensen die last hebben van pijn en stijfheid door artrose (slijtage), spierpijn, gewrichtspijn en/of  RSI-klachten kunnen door een Chiropractor behandeld worden.

Chiropractie is geschikt voor iedereen

Zowel bejaarden, volwassenen als kinderen kunnen worden geholpen met Chiropractie. Vaak ontstaan in de kinder- en tienerjaren al functiestoornissen in het zenuwstelsel, de wervelkolom of andere gewrichten. Bijvoorbeeld door blessures, overbelasting of een val.

Chiropractoren kunnen  afwijkingen al in een vroeg stadium ontdekken en behandelen, nog voordat er pijn optreedt of zich slijtages voordoen.